Frequently Asked Questions
......................................................................................................................
Lees dit goed door, zodat je bijvoorbeeld weet wat je moet doen bij een blessure, vakantie of andere ellende.


Q: Ik heb een blessure. Wat nu?      
A: Een blessure kan de beste overkomen. Maar ja, afspraak is afspraak. Daarom als volgt: Een blessure moet je melden voordat de week voorbij is waarin je 2x had moeten rennen. Dat kost 5 euro borg, maar vanaf dat moment sta je op PAUZE.
Achteraf melden is jammer maar helaas


Q: Hoezo jammer?
A: Het bijwerken van de resultaten kost veel tijd en enige moeite. Als alles uitgerekend is en er verandert iets, moet alles opnieuw. Niet zo cool voor de Runpactbaas.


Q: Ik ga met vakantie. Wat nu?
A: Bijna niemand neemt een last-minute. Voordat de periode begint geef je je vakantie door. Je staat dan kosteloos op PAUZE.


Q: Hoe zit dat nou met PAUZE, doe ik nog wel mee voor de pot?
A: Alleen als je pauze langer duurt dan een week doe je niet meer mee voor de pot. Je kan dus 2x missen en toch nog meedoen voor de pot.


Q: Het is verschrikkelijk rotweer. Wat nu?
A: Rot voor je. Sommige mensen lopen daarom niet. Wij wel! Als er sneeuw ligt en lopen echt lastig is: stuur een email en je gaat op PAUZE. Kost je niks.


Q: Dus als ik me aan de pact houd, krijg ik een deel van het geld dat de niet lopers hebben verloren. Hoe krijg ik dat?
A: Dat wordt bijgeschreven bij je borg. Alles boven de 20 euro kan je op ieder moment laten overschrijven naar je rekening via een mailtje. Als je besluit te stoppen krijg je natuurlijk alles terug wat je hebt staan als borg. Stoppen kan alleen aan het eind van een periode.


Q: Wat bij bijzonderheden zoals sterfgevallen?
A: Mailtje sturen en even uitleggen.  Je kan je voorstellen dat de andere Runpacters het niet weten en alleen maar "Kassa!" denken. Ik zet je dan op pauze totdat je weer wilt beginnen


Q: Doe ik automatisch mee voor de volgende maand?
A: Ja. Tenzij je vooraf aangeeft dat je met pauze wilt of wilt stoppen.


Q: Runkeeper heeft mijn activiteit niet opgeslagen, wat nu?
A: Gelijk melden bij de runpact baas of via Facebook in de (geheime) groep. Achteraf is een koe in de de konte kiek'n en dan is er niets meer aan te doen. Bij twijfel stemmen we in de groep of in het slechtse geval neemt de runpact baas een besluit (wat een macht)


Q: Wat is nou precies een periode / kalendermaand voor Runpact?
A: Een periode start op de eerste maandag van een kalendermaand en eindigt op de laatste zondag van een kalendermaand. Een periode kan dientengevolge bestaan uit 3, 4 of 5 weken.


Q: Mag ik ook 1 run maken van 10 km en die in twee stukken van 5 km knippen zodat ik toch het pact heb gehaald?
A: ALS je genoodzaakt bent om je run in 2en te moeten hakken, moet je voor "straf" 2 km extra lopen en dus 2x 6 km laten zien. Om het in 2''en hakken te demotiveren maar om het niet uit te hoeven sluiten. Dit staat bekend als de Ivo-regel


Q: Mag ik op 1 dag meerdere runs maken die opgeteld 1 run van 5 vormen?
A: Het doel van Runpact is blijven rennen. 5 km is al bijna geen afstannd, dus tja...Het mag, omdat je de afstand hebt aflegd. Maar laten we het houden op 1x per maand. Dit staat bekend als de reversed Ivo-regel

Q: Ik heb een uitzonderlijke prestatie geleverd! Ik moet dus hard herstellen en zelfs 5km is dan niet handig. Wat nu?
A: Nou je hebt het verdiend! Je krijgt een week respijt. Gratis. De prestatie moet toch wel in de orde van Marathon grootte of Roparun zijn om the kwalificeren en je moet het wel even melden in de groep. Liefst vooraf.

Q: Wat betekenen die kroontjes bij sommige deelnemers en hoe krijg ik die?
A: Een kroontje betekent dat je aan het eind van een jaar bovenaan staat qua verdiend bedrag. Respect alom! Je krijgt ze dus door veel te rennen.
Runpact.nl